top of page

Hoe fiets je langer met je accu?

De accu is een van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets. Je kunt langer met je accu doen en langere afstanden afleggen door je accu goed te gebruiken. Dit zijn gebruikstips voor je accu:

  • Vooral de eerste oplaadbeurten van de accu zijn belangrijk. Na een keer of vijf opladen en weer ontladen krijgen de batterijen hun maximale kracht. Laadt de accu dus zeker tijdens de eerste laadbeurten helemaal op.

  • Begin met fietsen in een lage versnelling en schakel pas als je op snelheid bent door naar een hogere versnelling. Zo belast je de accu minder. Je fietst zo langer zonder tussentijds op te hoeven laden.

  • Gebruik je de elektrische fiets een paar maanden niet? Bewaar de accu dan op een droge en koele plaats, en laadt hem eens in de 2 maanden vol.

Opladen duurt tussen 2 en 8 uur De oplaadtijd hangt af van het vermogen en het gebruik. Via een gewoon stopcontact duurt opladen tussen 2 en 8 uur. Met een snellader kun je de accu in twee uur helemaal opladen, maar verbruik je ook meer stroom. Doe dit niet te vaak want bij frequent gebruik van de snellader kan de levensduur van de accu minder worden. Soorten accu’s en opladen Pak of download de handleiding erbij om te ontdekken wat voor soort accu je hebt en hoe je er het beste mee omgaat. Zo kun je een Lithiumionaccu, die tegenwoordig gangbaar is, beter niet helemaal leegrijden. Nikkel-metaalhybrideaccu’s kun je na dertig oplaadbeurten beter wél volledig ontladen. De meeste accu’s verliezen hun kracht en capaciteit na ongeveer 5 jaar of 500 keer opladen. Daarna loopt de accu steeds iets sneller leeg.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zo kies je de veiligste fietshelm

Als je gaat fietsen draag je best een helm om bij een ongeluk erger te voorkomen. In de video hierboven zie je 3 voorbeelden van helmen. Beginnen doen we met de Speed Pedelec helm. Deze is speciaal ge

E-bikes: Kies ik een voor-, midden-, of achtermotor?

Je hebt beslist om een elektrische fiets te kopen. Maar hoe vind je in gods- (of andere) naam de e-bike die bij je past? Er zijn zoveel verschillende motoren, modellen, diverse prijsklassen, zwaardere

Comments


bottom of page